Brudekrone

CBC har 4 brudekroner og 1 diadem/ tiara, som du kan leje mod et depositum.

Brudekronen er kendt fra flere europæiske lande med eller uden brudeslør. Den gamle skik med at bære slør var kun var ugifte piger, der havde løst hængende hår, mens gifte koner skulle tildække deres hår med hue eller slør.

Kirken fremhævede, at sløret var et symbol på sømmelighed, tugt og blufærdighed, og derfor kunne det kun gives til de jomfruer, der blev viet til Gud (nonner), eller til dydige unge kvinder, der skulle giftes første gang.

Kristendommen brakte også med sig rosenkransen, som bruden skulle bære oven på sit udslåede hår, men påvirket af hedenske skikke blev denne blomsterkrans eller hovedbeklædning bestående af tørrede blomster, tøjblomster og kulørte bånd efterhånden afløst af en guldkrans eller en guldkrone.

Kroner var en del af inventaret i katolske kirker; der prydede statuer af Jomfru Maria, “Queen of Heaven” og blev lånt ud som et tegn på kyskhed til brug under bryllupsceremonien.

Efter påvirkning af adelen og borgerskabet fortsatte skikken i Norden efter reformationen og op til vore dage, hvor brudekronen igen er kommet på mode.

Brudens frisure og hovedbeklædning skal adskille hende fra andre kvindelige festdeltagere, men du står frit til at sætte brudekrone som du vil, og CBC’s beauty hostess’er hjælper dig til at sætte håret glamorøst, så brudekronen kommer i fokus, og fremhæver dit ansigt – som helt sikkert vil stråle af lykke!

CBC’s beauty hostess’er laver en hurtig prøveopsætning af dit hår, og lægger en enkel makeup, så du kan tage en selfie.

Ring 4055 8511, og hør nærmere, eller book brudekrone nu!

BrudeKronePrøvning

Opgiv navn, telefonnummer, og vi kontakter dig snarest!