Brænd ufeminine hår helt væk

Hår, hvor det ikke burde være i følge moden, får mange til at hæve øjenbrynene. Men i en mands liv er der ikke større øjeblikke end puberteten hvor han forlader den drengeagtige krop og træder ind i voksenverdenen.

Mænd kan være behårede, men kvinder skal være hårløse

Han bliver til en behåret varulv, og han er stolt af hver eneste lille hårspire, men kvinden kæmper en evig kamp om at forblive ungdommelig hårløs med en pigeagtig blød hud. Hendes største frygt er at manden skal kunne føle hendes hårstubbe når han kæler hendes hud, eller at hårene skal ses gennem nylonstrømpene.

Det kan måske alligevel være fristende for enkelte kvinder at forfalde til undladenhed, men så snart det er varmt i været og tøjet afslører lidt bar hud inkluderer alle hårfjerning i sit skønhedsprogram.

Kropshår og anatomi

Vi har alle små hår og fine dun over hele kroppen, men nogle har tættere og kraftigere behåring end andre. Rammerne for en normal kropsbehåring er meget vide. Mange oplever behårede arme og ben, små overskæg og stride hår på hagen som mere plagsomme end andre.

Hårvæksten er en naturlig proces i kroppen, og påvirkes ikke af de fleste hårfjerningsmetoder – undtagen diaterami. Og det er en myte at hårene vokser hurtigere og kraftigere frem efter de er fjernet.

Permanent hårfjerning

Elektrolyse er en metode til varig hårfjerning. Når alle andre metoder fejler, og du har bestemt dig til aldrig at være behåret igen kan du investere i diatermibehandlinger. Termen elektrolyse dækker i dag over et stop i blodtilførselen til hvert enkelt hårstrå.

Diatermi med elektrode eller pincet kan gennem elektrolyse reducere eller eliminere væksten på små områder i ansigtet som læber, øjenbryn, ører, kind, men også nakke, skuldre, arme, hænder, bryst, mave, bikinilinie, ben og fødder.

Elektroderne er lige tynde som et hår og normalt med en afrundet spids og måske med et isoleret skaft. I praksis bliver nålen stukket ind langs håret og ind i hårsækken til roden uden at du kan mærke det mindste, når behandlingen udføres korrekt.

Varig hårfjerning tager laaangt tid

Metoden er langsom og føles som små stik i huden, fordi et og et hår skal dræbes ved roden for at være effektivt. Processen tager ca. 3 sekunder pr. hår. Men jo mindre ubehag desto flere behandlinger og mere kostbart. Det er den bedste metode til at fjerne hår permanent, men opsøg gerne din læge først, så du er sikker på der ikke ligger noget hormonelt til grund for din generende hårvækst.

Metoden er relativt smertefri, men der kan forekomme lidt ubehag ved epilering på ømfindtlige områder så som overlæbe, mellem øjenbryn og trussekanten – men man skal vel lide for skønheden. Det kan opstå små sår, og eller små bumser forårsaget af kroppens forsvarsmekanismer, men i de fleste tilfælde forsvinder de efter kort tid.

En variant af denne teknik er brug af en strømførende pincet, som er ganske udmærket for ansigtet, men inadækvat for kraftige pubeshår. Det tager ca. 8 sekunder pr. hår.

Hårroden dør ikke altid ved første forsøg

Selvom håret ved diatermi fjernes permanent kan flere behandlinger være nødvendig for at du skal være sikker på at hårroden er fuldstændig død. Mange opfatter måske permanent som om håret aldrig vender tilbage, men det er ikke rigtig, fordi man ikke kan kontrollere hormonelle ændringer som kan stimulere til ny hårvækst.

Antallet af behandlinger varierer fra person til person, og er afhængig af hvor på kroppen hårene fjernes fra. Først må alle synlige hår i den aktive vækstfase fjernes, derefter hårene fra de andre vækstcykluser. Metoden kan tilsyneladende virke dyr, men den vil betale sig i det lange løb på små kropsområder.

Gentagne behandlinger fører til success

Et grundlæggende problem er at de første få behandlinger ikke synes at virke bedre end almindelig barbering, men over tid svækkes genvæksten betragtelig, og perioderne mellem behandlingerne bliver længere indtil huden er permanent hårfri og blød. I det første stadiet af behandlingen er det nemt at give op og tro at det hele ikke er værd ubehaget og omkostningerne. Derfor er det ekstremt vigtig at du bliver ved til resultaterne viser sig.

Det vil tage ca. 100 hundrede timer at fjerne alt hår på kroppen eller mellem et og to år. Det dog vigtig at huske at ubehaget er midlertidig, mens hårfjerningen er permanent, og at resultatet er en smuk, elegant hudoverflade uden generende hår.

Læs mere om kropsbehandlinger
appelsinhud
massage
voksbehandling

Ring 4055 8511, og hør nærmere, eller book hårfjerning nu!