HudAnalysen bestemmer Valg af AnsigtsBehandling Få din hud diagnosticeret og efterset regelmæssigt for optimal hudpleje

Du bør få typebestemt din hud med en hudanalyse før du bestiller hudpleje eller køber hudprodukter, så du kan få den mest effektive ansigtsbehandling, der passer til din særlige hudtype!

 

”Hvilken hudtype har jeg?”

 • Normal hud
  Din hud er blød som fløjl og glat som silke uden urenheder eller tørre partier, og uden synlige porer. Dit heldige asen :-)
 • Fed hud
  Din hud skinner, og ser blank og fedtet ud, som betyder at den producerer for meget naturlig olie, sebum. Huden er ofte ”uren” med akne og hudorme.
 • Tør hud
  Din sensible hud skaller, og den sprækker nemt om vinteren. Den producerer ikke tilstrækkelig med sebum, og huden føles stram.
 • Sensibel hud
  Din hud reagerer på enkelte skønhedspræparater ved at skalle af, og blive rød eller meget tør på enkelte områder om vinteren.
 • Kombineret hud
  Din hud har både tørre og fede områder. Det mest almindelige er fede felter langs ansigtets midterlinie, panden, næsen og hagen – med tørre kinder.

 

”Hvordan plejer jeg min hud?”

13-19 år. Det er vigtigt, at du lægger grundlaget for en flot hud i teenageåren. Hormonændringer kan føre til en overdreven talgproduktion, og dermed en fedtet hud med urenheder.
Din bløde hud ændrer sig, når du er midt i teenageårene, den bliver grovere, porerne udvides og flere urenheder dukker op.
Disse skavanker kan være meget generende, men de kan holdes nede med ansigtsmasker, omhyggelig pleje og rengøring af huden.

20-29 år. Hvis du kommer ind i faste hudplejevaner i 20’erne, vil det betale sig resten af livet, og du kan beholde dit ungdommelige udseende længere.
Hormonniveauet er fremdeles højt, og talg- og svedproduktionen kan være endnu mere virksom end i teenageårene, således at urenheder og fedtet hud kan volde problemer.
Men omkring de 25 begynder huden ofte at blive mere tør, og du må beskytte den mod for tidlig aldring.
Uanset hudtype er det vigtig at holde huden velforsynet med fugtighed. Huden skal rengøres for at ikke få et mat udseende.
Ansigtsmasker og slibning bliver nu mere nødvendig for at fjerne døde hudceller.

30-39 år. I 30’erne skal du være på vagt over for tør og for tidlig aldrende hud.
Prøv at modstå fristelsen til at få for meget sol, og sørg for at du får nok “hud”-vitaminer A, E og D.
Hudtypen og hvor hurtigt din hud ældes er genetisk og kønsmæssigt bestemt, men fine rynker og andre tidlige tegn på alder viser sig nu.
Talgproduktionen mindskes gradvis, så du behøver ikke længere koncentrere dig så meget om at afhjælpe fedtet hud.
Dine hudplejevaner skal lægges om i et andet spor. Der er større behov for rensning og rigelig tilførsel af fugtighed til den tørre hud for at bevare huden sundest mulig.
Der er fortsat brug for opstramning og slibning af huden.

40-49 år. I 40’erne viser alderen sig nu for alvor med tydelige linjer omkring øjne, mund og næse. Hvor dramatisk det udvikler sig afhænger af arv, bestråling og hvor meget huden har været plejet.
Musklerne på siden af ansigtet, langs kæbelinien og i halsen er blevet slappere.
Huden mister sin spændstighed og porerne bliver grovere.
Talgproduktionen er nedsat, så huden er blevet mere tør, eventuelt med anfald af rødme med karudvidelser og ødem, og har tilbøjelighed til at skalle af.
Huden kræver nu meget pleje for at holde sig så flot som mulig.
Øjen- og halsområde skal have ekstra opmærksomhed.

50-59 år. Klimakteriet vil have mange negative indvirkninger på din hud i 50’erne.
Du bør derfor pleje den efter alle kunstens regler og tilføre rigelig med fugtighed for at kompensere for den ekstra tørre hud.
Du får oftere end før behov for at slibe døde hudceller væk.
Du oplever måske, at en lidt større ansigtsbehåring, og sprængte blodkar kan dukke op, men det kan fjernes med diatermi.

60+ år. Uanset hvor godt du har plejet dit ansigt, vil det nu begynde at vise tydelige tegn på alder efter de 60.
De naturlige proteiner, kollagen og elastin, som giver huden spændstighed, begynder at nedbrydes, så linjerne i ansigtet bliver dybere, kæbe- og halslinie slappes og huden bliver tør.
Intet hudplejeprogram virker effektivt med mindre huden er fuldstændig ren.
Først når huden er renset for makeup, urenheder, fedtafsondringer og døde celler, kan de værdifulde ingredienser, som hudplejepræparaterne indeholder, passere gennem porerne og trænge videre ned i de underliggende lag af huden, hvor virkningen foregår.

 

Virker ansigtsbehandlinger?

Du har sikkert set eller hørt én i hvid kittel videnskabelig udtale at creme, masker o.l. samt ansigtssbehandlinger overhovedet ikke virker.

Til det vil jeg sige, at siden jeg åbnet min skønhedsklinik Copenhagen Beauty Club i ’83 har jeg set mange velplejede kvinder snyde mig femten år med deres alder, men jeg har altid kunnet vurdere alderen på en forsømt og uplejet hud inden for ganske få år.

Rigtig og regelmæssig hudpleje gør din hud smidig, silkeglat, fløjlsblød, mindre rynket og i stand til at modstå angreb fra vejr, vind, sol, lys, forurening, indeklima, stress m.m.

 

Hvad er en professionel ansigtsbehandling?

Det findes simple regler for ansigtsbehandlinger, som kan sammensættes af mange slags moduler og udføres på mange måder, og har derfor forskellige navne.
Ansigtsbehandlingen kan bestå af manuelle metoder, eller med apparater.
Det kan bruges meget dyre præparater eller rimelige, men principperne er stort set de samme hos alle godkendte CIDESCO-kosmetologer, men de forskellige hudtyper behandles på forskellige måder med forskellige præparater.

Det er en god idé at få en hudanalyse, hvis du ikke er fortrolig med hudpleje, for at få kundskab om din hud, og hvordan den skal plejes.

Du bør få testet din hud med jævne mellerum, fordi det er sjældent du skal fortsætte med de samme produkter eller behandlinger i al evighed.

Din hudtype vurderes ud fra urenheder, porenes størrelse, mangel på fugt, mængden af fedtstof, alderstegn, ar, karudvidelser, eksem, sensibilitet, pigmentforandringer, markeringer, og de frie radikalers hudskader m.m. før det kan træffes et valg af et eventuelt behandlingsforløb.

Du kan gå til en simpel ansigtsbehandling á la carte, der ikke tager ret lang tid, eller til FaceNursing, hvor alt er tilpasset DIG med det ypperste af moderne maskiner og avancerede præparater.

Læs mere om ansigtsbehandlinger
facenursing
antiage
photon
hydrogel

Ring 4055 8511, og hør nærmere, eller book en hudanalyse nu!

Ansigtsbehandlinger er ren selvforkælelse En professionel ansigtsbehandling holder din hud lækker

Din hud tilbringer måneder i bidende kulde, tænderklaprende frost, piskende vinde, uforudsigelige forårstemperaturer, bagende sol, regn og tøvejr, ultraviolet solbestråling, og i stegende sommervarme – alt sammen noget som kan efterlade din hud rød, irriteret, tør og til tider fedtet.

Huden bliver også tykkere, skaller af og ser grågul og gusten ud med mange fine små linier. Derfor er det så vigtigt at beskytte teinten, tæmme udbruddene, og bevare hudens ungdommelighed og vitalitet så længe som overhovedet mulig.

Hvis du aldrig har gået til hudbehandling, skal du vide at dybderensning som alle andre behandlinger kommer i mange udgaver og er baseret på mange slags traditioner. Men det grundlæggende er at ansigtsbehandlingen skal rense, behandle, pleje og beskytte.

Ansigtsbehandlingens faser

Rensningen begynder med at fjerne skidt og make-up. Derefter følger en eksfoliation for at fjerne døde hudceller. Damp kan benyttes for at afslappe ansigtsmusklerne, blødgøre huden og porerne, så urenheder – sorte og hvide knopper – bedre kan fjernes. Så snart huden er dybderenset er den klar til terapi. Fede områder renses yderligere og desinficeres; tørre områder tilføres fugt. Disse funktioner kompletteres af masker, ampuller o.l. Til sidst køles huden ned for at astrigere porerne, og fugtighedscreme kommes på.

Din hud fornyer sig rigtignok hver dag, men det er nødvendig at hjælpe til med eksfoliation for at få fjernet alle de døde hudceller, slibe huden tyndere, og hindre tilstoppelse af porerne. Det hjælper huden i at ånde og i at producere olier som blødgør hudoverfladen, og forberede huden på optagelsen af den aktive næring.

Din hud peeles mekanisk eller kemisk for at fjerne urenhederne, og de mest genstridige bliver fjernet manuelt. Det er de døde hudceller, der bl.a. er med til at give urenheder og huden det til tider triste og gustne skær.

Vandopløselige slibepartikler renser nænsomt og øger samtidig blodcirkulationen. Det giver huden et klart, rent og smidigt udseende.

Frugtsyrer forbedrer hudens fugtbalance, og får huden til at se mere ungdommelig ud. Lad det blive en god vane, så beskytter og bevarer du din hud på bedste vis.

Du kan gøre meget selv derhjemme, men professionel hudpleje renser meget dybere ned i huden.

Ansigtsbehandling af en ung hud

En ung hud er blød og glat med en fin struktur, underbygget af et beskyttende fedtlag, der giver ansigtet bløde linier. Men nede i hudlagene dannes allerede i teenagealderen de første linier – dem, der senere bliver til de frygtede rynker.

Et alt for drastisk og alt for tidligt tab af “hvalpefedtet” kan få huden i ansigtet til at se gammel ud. Og når du kommer til en af livets mest krævende faser, kan det knibe med tid til hudplejen, og den ser måske heller ikke ud til at behøve det – endnu. Men det er ikke spor for tidligt at indarbejde de rutiner, der skal til for at holde huden pæn i fremtiden.

Alder vil uværgeligt vise sig i huden. Nu kan du nemlig få øje på de skadelige påvirkninger den har været udsat for. Det gør huden tynd og grov at se på. Men der kan stadig gøres meget for at rette op på skaderne.

Gode hudplejerutiner og creme kan udrette små mirakler

Ansigtsbehandling af en uren hud

I klimakteriet kulminerer den slow down i hudens funktioner, der er accelereret siden ungdomsårene. Det “gode” hudhormon (østrogen) svinder langsomt bort, og huden bliver tør, tynd og sårbar. Rynkerne lader sig ikke bortforklare, og ansigtet er tydeligst mærket af lysets skadelige stråler. Huden er ikke længere god til at beskytte sig selv, og har brug for al den hjælp, den kan få.

Heldigvis er det ikke for sent at gøre en indsats nu, hvor du har lidt mere tid til sig selv.

Over halvdelen af alle piger/ kvinder slås med uren hud, akne, bumser eller hvad man nu kalder det. Det er det mest almindelige forekommende skønhedsproblem, som føles stærkt ubehagelig, og kosmetisk ofte er stærkt skæmmende. Og det oven i købet lige netop i den periode af dit liv, hvor du er mest følsom og nøjeregnende med dit udseende.

En uren hud kan få selv en voksen kvinde til at græde, og der er flere voksne end du tror, der lider af akne. Det er meget værre for dem end for teenagerne, fordi de er ude i arbejdslivet og er mere bekymret for deres fremtoning.

Hudorme og knopper i puberteten er typisk, en forudsigbar, men alligevel ret irriterende del af det at blive voksen. Ikke alle slipper af med dem, og den urene hud forsætter langt op i ungdomsårene. Så er det ikke sjovt mere. Det er en grusom “practical joke” fra naturens side som ikke efterlader nogen grinende, og allermindst dens ofre.

Talløse som himlens stjerner er alle de bumser, der har givet alvorlige følelsesmæssige problemer som generthed, mindreværd og skamfølelse. Og lige så talløse er de kure, som i tidens løb er blevet foreslået til de lidende; ananas, eddike, gær, æggehvide, vitaminer, seksuel afholdenhed, sæber, fedtfri kost o.l. Du kan sikkert selv fortsætte rækken af de talrige forslag, der sjældent er effektive.

Årsagen til, at vi alle er hoppet på en eller flere af disse mirakelkure, er nok, at vi ikke har vidst, hvad bumser egentlig er – og hvorfor de kommer. Akne skyldes en øget produktion og udsondring af talg fra hudens talgkirtler. De opstår, når der er arvelige belastninger til stede.

Hormoner påvirker talgkirtlerne til at udskille for meget talg, samtidig med, at talgen klistrer sig sammen med døde hudceller, der tilbageholdes i porerne, og stopper for udførselsgangene. Talgen, der normalt forhindrer udviklingen af bakterier og svamp, lukkes nu inde, og herved opstår bumsen.

Lidt efter lidt udvikler bumsen sig, giver sig til kende som en forhøjning i huden. Efterhånden som tiden går omdannes den indelukkede talg til gulligt materie (pus), i nogle tilfælde også med hulrum i huden. Til sidst brister udførselsgangen, og der frigøres forskellige bakterier, der virker stærkt irriterende på det omgivende væv. Og som reaktion hæver vævet omkring poren og bliver rødt og ømt.

Når alle disse processer er kørt til ende, kan slutresultatet blive, at der efterlades små eller store ar. Denne ardannelse kan være meget skæmmende, og for at undgå den, må man først og fremmest undlade at selv klø eller pille ved huden.

Bumserne kan også dannes, selvom talgkirtlernes udførselsgange ikke tilstoppes. Så dannes der i stedet det, der kaldes hudorme. De viser sig som mørke punkter i huden. Den yderste del af disse bumser eller hudorme er sort på grund af et hudens farvestoffer, snavs og iltning, og de kan ikke vaskes væk som mange tror.

Resultatet er at huden brydes, og en komedon viser sig, eller mere kendt som knopper, hudorme, filipenser og bumser. Kvinders varierende hormonproduktion betyder at antallet stiger og falder i takt med menstruationen. Mere skade tilføjes hvis du prøver at dække dem til med make-up eller selv trykke urenhederne ud.

Helt siden Kleopatra smurte sig ind i Nilens mudder, har masker været et fast skønhedsritual for kvinder over hele verden. Selvom de magiske masker ikke kan udrette virkelige mirakler (som at fjerne rynker permanent), kan de udrette de små undere som du behøver, for at få en glødende og strålende hud.

Ansigtsmasker er ikke længere blot nydelse på linie med et boblebad. Det er rigtig, at de er dejligt behagelige takket være den beroligende, rige og fede konsistens. Men i dag er de meget sofistikerede ansigtsmasker også funktionelle. Og når først din hudtype og hudproblemer er fastlagt kan du også drage stor fordel af en ansigtsmaske.

 • Føles din hud tør selv om du bruger en fugtighedscreme hver dag?
 • Ser din tørre hud kedelig eller grå ud?
 • Ser huden under øjnene hævet ud?
 • Ser du små linier i yderste øjenkrog?
 • Er din hud fedtet ved arbejdsdagens slutning?
 • Har du en sensitiv hud, der let bliver irriteret?

Løsningen og det bedste resultat får du af en ansigtsmaske på en hud der først er renset, fordi masken kan ikke virke på en hud hvor porerne er tilstoppet af makeup og urenheder.

Når de døde hudceller er blevet fjernet og porerne åbnet vil masken trænge dybere ned for maksimalt udbytte. Huden forsegles af masken, dens næringsstoffer optages bedre af huden, og fugten er indkapslet under behandlingen så huden bliver blødt og glat.

I et forurenende miljø og aggressivt klima, som det danske, har din hud brug for effektiv hudpleje med dybderensning mod ydre påvirkninger.

Sod og snavs, røg og udstødningsgasser er bare nogle af de miljøgifte, der sætter sig på din hud i dagens løb. Det ultraviolette lys, der rammer dig dagen igennem, året rundt, både i solskin og gråvejr, beskadiger proteinfibrene i din hud.

Og de frie radikaler, der udvikles af lyset, angriber dine hudceller og gør din hud gammel før tiden. Dertil kommer så varme og kulde, der, ligesom de lufttørre rum, dræner din hud for fugt.

Et velplejet ydre medvirker til at skabe en harmonisk og velafbalanceret personlighed.

Et plejet ydre gør dig positiv og åben, fordi det styrker følelsen af selvværd. Kvinder, der har gjort sig umage med deres udseende, bliver sjældent misundelige og er derfor rare at være sammen med.

Det betyder meget for alle kvinder at pleje deres hud, og det gælder især dem, der har udadvendte stillinger, hvor de skal “sælge” sine synspunkter. Det har ikke så meget at gøre med, om du er smuk, men handler mere om at få det bedste ud af dig selv.

Alle kender sikkert det at vågne uoplagt en morgen og se et spøgelse i spejlet. Men når der er lagt en god make-up ovenpå en ren, glat og blød hud, overkommer du mere og bliver gladere.

Det gør også stærkere at være velholdt, fordi du føler dig ikke tvunget til at optræde selvudslettende. Derfor er en velplejet krop et godt middel til at udrydde mindreværdighedskomplekser og andre hæmninger.

Læs mere om ansigtsbehandlinger
hudanalyse
antiage
photon
hydrogel

Ring 4055 8511, og hør nærmere, eller book en facenursing nu!

Uren hud? Slap hud? Problemhud? Rynket? Gå regelmæssigt til hudpleje for at råde bod på hudproblemer

 

HUDANALYSE

Hudanalyse er nødvendig for at vælge rigtig ansigtsbehandling

ANSIGTSBEHANDLINGER

FaceNursing© holder huden frisk og strålende sund helt naturligt

Antiage minimerer markeringer og reducerer rynker

Photon redder en slap, livløs og forsømt ansigtshud

Hydrogel© genopretter huden ved tydelige hudskader

 

ANSIGTS- eller KROPSBEHANDLINGER

Hårfjerning dræber generende ufeminin hårvækst med diatermi

 

PRISLISTE

Prisliste Skønhedsbehandling

 

BOOK HER

Online Booking

Afslappende massage kobler tankerne fra Wellness øger dit velbefindende, og gør dig smukkere

Massagens lyksaligheder har været værdsat i århundreder, og har været brugt af gamle kulturer verden over. Massage kan udføres på mange forskellige måder – med og uden maskiner – og have mange forskellige navne som f.eks.: svensk massage, rolfing, shiatsu, refleksologi etc., men alle fører dig nærmere din skønhed.

Hippokrates – lægekunstens fader – gav massagen sit blå stempel, både som middel til at helbrede og til at forskønne. I begyndelsen af 1800-tallet havde dens ry bredt sig til alle Europas kursteder, og blev praktiseret der på grund af sine terapeutiske og velværefremkaldene egenskaber.

Massagens fysiske fordele

Massage renser kroppen, stimulerer kredsløbet, og giver velvære. Det lindrer smerter, uro og stress og efterlader dig sundere og gladere, og med en mere positiv indstilling til dig selv og andre.

Huden er et biokemisk organ med celler, der påvirker hinanden til at danne eller omdanne hormoner, enzymer og andre stoffer af betydning for vort immunsystem. Denne gensidige påvirkning kan påvirkes udefra, f.eks. af lys, creme og friktion. Karsystemet består af kar, som transporterer blod og lymfevæske rundt i hele kroppen. Blodet leverer frisk ilt, og lymfen fjerner bakterier, giftstoffer og andre affaldsstoffer, som oplagres i vævene.

Når du får massage, bevæger blodet sig hurtigere fra hjertet til lemmerne og tilbage igen. Efter nogle minutter er iltindholdet i alle masserede væv steget 10 – 15%, men blodtrykket synker faktisk, fordi massørens hænder overtager noget af hjertets pumpearbejde. Du får også forbedret kredsløbet trods mindre anstrengelse for kroppen.

Lymfen, som filtrerer affaldsstoffer gennem knuder i hals, armhuler, lyske og knæhaser, cirkulerer kun ved muskelsammentrækning, og det tryk, der skabes af hvert åndedrag, du tager. Det er ikke særlig effektivt, og når systemet er trægt, oplagres der ofte affaldsstoffer, men massage styrker lymfedrænagen.

Massagens pysiske fordele

Muskelsystemet reagerer på massage på en tilsvarende måde, men for at overvinde et helt andet problem. Når du er anspændt eller nervøs trækker dine muskler sig sammen, eftersom verden er fyldt med bekymringer bestiller din krop ikke andet end at reagere. Resultatet er at stress ikke blot påvirker dig mentalt, men også fysiskt.

Stresstilstanden påvirker din krop og oplagres i musklerne som mælkesyre, så området føles stift og ømt. Og det er en ond cirkel, fordi affaldsstoffer skaber spændinger, og spændinger producerer flere affaldsstoffer. Men massage får musklerne til at slappe af, og stimulerer til en hurtigere udrensning end hvis affaldsstofferne bare fik lov til at udskille sig naturligt.

Alle har gavn af massage

Karrierekvinder; der trænger til at slappe af, mødre; der behøver energi, og studinder; under pres. Enhver, som er træt og ødelagt efter en krævende og stresset dag har brug for at slappe af, og genoplade til det morgendagen måtte bringe. Og så får du det bedre i løbet af minutter, ikke dage, uger eller måneder.

Massage bringer ikke kun lindring til trætte og spændte muskler, men også for sjælen. Massage gør dig gladere og sundere livet i gennem. Din anspændthed, smerte, surhed og bekymringer masseres væk – massagens blide pres fjerner tilværelsens hårde pres. En hel kropsmassage har en afstressende virkning på både krop og psyke.

De ømme muskler forsvinder som dug for solen, og dagligdagens spekulationer erstattes af varme og velvære. Hovedpine, søvnbesvær, spændinger og stress jages ud af kroppen. Kroppen og hjernen spænder fra, og resultatet bliver i sidste ende: Ny energi!

Når du har tilbragt en hård dag ved en computer, vil du værdsætte at du giver dig tid til en omgang hånd- og fingermassage, som løsner musklerne i underarme, fingre og håndryg. Paradoksalt nok kan du få ondt i knæ og ankler ved at sidde hele dagen, og selvfølgelig af at stå. En blid og forsigtig massage kan tit hjælpe under graviditet. Det beroliger ikke kun moderen, men også de ufødte børn, der har det med at sparke meget.

Du kan få massage som hjælper med til at stimulere cirkulationen, rense kroppen og lindre anspændthed. Men også en massage som varmer og løsner musklerne og fremmer cirkulationen ved at få blodet til at strømme til hudens overflade, så du føler dig lysvågen, fuld af energi, men fri for stress. det hele opnås ved blide strøg, let tryk og dybt tryk.

Dit arme hoved

Du tænker, derfor får du hovedpine. Du har bekymringer, og hvert eneste sure eller vrede blik, den mindste panderynken, fastholdes i ansigtet af stress-spændte muskler. Du koncentrerer dig, indtil din hals føles, som om den er blevet ramt af et slag fra en forhammer.

Det tynde lag muskler, der dækker kraniet, strammer som et bånd og hæmmer blodtilførselen til hårsækkene, så din største pryd bliver tyndt, livløst og kedeligt. Og alt sammen i løbet af en enkelt dag, og værre bliver det, når det fortsætter dag efter dag. Det er ikke noget dejligere end at få masseret det hele væk.

Massage til alle kropsdele

Ansigtsmassagen får straks alle de bitte små underhudsmuskler i ansigtet til at slappe af, og ansigtskuløren friskes op; du får det både bedre og ser bedre ud. Massage af hovedbunden har den ekstra fordel, at den fremmer udskillelsen af naturlig olie, så håret vokser bedre, og massageolien vil gør håret sundere og blankere.

Hals- og skuldermassagen fjerner ikke bare spændinger; stivhed, ømhed og smerter, men også de ydre tegn på dem; ludende skuldre og indsunken brystkasse.

Ryggen har flere muskler end noget andet område, og sammen med rygsøjlen bærer de vægten af din krop, holder hovedet oppe og holder dine lemmer i balance, når du bevæger dig. De bærer også en enorm byrde af spændinger, især da ryggen er polstring for den følsomme rygsøjle, som er den største bundt nervefibre uden for hjernen.

Ryggen skal bære belastningen af tunge ting, eller arbejdet ved en computer, og det er alt sammen med til at gøre den anspændt og øm. Men en rygmassage går langt videre end til at afslappe rygmusklerne. Den påvirker hele kroppen takket være alle de nervefibre, som sidder her. Den sender beroligende bølger af velbehag direkte til hjernen.

Den skubber træg lymfevæske og blod tilbage for at blive renset og stimulerer hele cirkulationssystemet. De områder, hvor spændingen først og fremmest danner sig, er det nederste af ryggen på begge sider af taljen, og det er dér, massagen udretter mirakler.

Dine hænder er en af de mest mobile dele af kroppen, og hvis de skal fortsætte med at være det, behøver de pleje og forkælelse. Men fordi du udfører så mange opgaver helt automatisk, lægger du først mærke til deres martyrium, når der er noget i vejen med dem. Hænderne er rigeligt forsynet med nervespidser, og de skal stimuleres.

Eftersom hænderne består af bitte små sammenkædede knogler og i snesevis af diminutive muskler, er det vigtigt at massere dem og få dem til at slappe af for at mindske risikoen for ømme led og hævede knoer, og massagen stimulerer blodomløbet i hænderne, således at neglene vokser hurtigere.

Spændinger af at taste løs påvirker hele kroppen. Hvis du forkæler dine hænder med massage vil de ikke bare se bedre ud, men også have det bedre. De bliver varme, afslappede, bøjelige og mere graciøse.

Siden vi tog de første skrid på to ben har vi ikke set os tilbage, og heller ikke meget nedad. Vi har en tendens til at ignorere alt, hvad der ligger under anklerne. Fødder forventes at være spærret inde i sko hele dagen og derefter danse let og ubesværet hele natten. Du træder på ting, sparker til ting, klatrer og snubler dig gennem tilværelsen og forventer derefter at være i stand til at løbe efter bussen.

De fleste af os kan ikke engang lide vores fødder og synes, de er grimme og knudrede og knortede – som om det vare deres fejl og ikke vor egen. Den fysiske mishandling får dem ikke bare til at se mindre smukke ud, den påvirker også dit velbefindende. Trætte fødder tærer på hele kroppen, så du sjokker rundt i dårligt humør i stedet for at trave rask af sted med smil om mund.

Og spændinger på grund af andre problemer ender her, fordi fødderne er rigeligt forsynet med nervespidser fra hele kroppen. En fodmassage letter din gang og fjerner spændinger efter en hård dags arbejde. Den holder også fødderne sunde og smidige.

Massage kombineret med aromaterapi

Behandlingen kombinerer to sanseoplevelser, som vi har mindre tid til at nyde nu end nogen sinde før – berøring og lugt, og som er en udsøgt nydelse. Enkelt sagt er aromaterapi massage med en massageolie tilsat et par dråber æteriske olier. Ingen ved i virkeligheden, hvad æteriske olier er. Man ved, hvordan de udtrækkes og bruges, og at de har en forbløffende virkning på vores psykiske og fysiske velbefindende.

“Aroma” er den naturlige lugt af planter, og det er noget, der skænker glæde, ændrer sindsstemninger og påvirker sindet på lige så mange forskellige måder, som der er forskellige dufte.

“Terapi” knytter sig til de naturlig helbredende og medicinske egenskaber i planterne, som indeholder tusinder af lægemidler. Det lykkedes dem at trænge igennem dit mest uigennemtrængelige forsvar – din hud.

Når de æteriske olier bliver smurt på din krop et sted, bevæger de sig gennem dit fedtvæv til væsken omkring kropscellerne og ind i blodet, lymfen og organsystemet, inden de udskilles ad naturlig vej.

Forskellige æteriske olier synes at blive tiltrukket af forskellige dele af kroppen. Oliernes damp kan klare hjernen, styrke din selvtillid, slappe af, kvikke op eller skifte sindsstemning, og forbedre din koncentrationen.

CBC bruger ofte nogle dråber æteriske dråber i massageolien.

Læs mere om kropsbehandlinger
appelsinhud
hårfjerning
voksbehandling

Ring 4055 8511, og hør nærmere, eller book massage nu!

Brænd ufeminine hår helt væk Diatermi dræber generende hårvækst, som epileres væk

Hår, hvor det ikke burde være i følge moden, får mange til at hæve øjenbrynene. Men i en mands liv er der ikke større øjeblikke end puberteten hvor han forlader den drengeagtige krop og træder ind i voksenverdenen.

Mænd kan være behårede, men kvinder skal være hårløse

Han bliver til en behåret varulv, og han er stolt af hver eneste lille hårspire, men kvinden kæmper en evig kamp om at forblive ungdommelig hårløs med en pigeagtig blød hud. Hendes største frygt er at manden skal kunne føle hendes hårstubbe når han kæler hendes hud, eller at hårene skal ses gennem nylonstrømpene.

Det kan måske alligevel være fristende for enkelte kvinder at forfalde til undladenhed, men så snart det er varmt i været og tøjet afslører lidt bar hud inkluderer alle hårfjerning i sit skønhedsprogram.

Kropshår og anatomi

Vi har alle små hår og fine dun over hele kroppen, men nogle har tættere og kraftigere behåring end andre. Rammerne for en normal kropsbehåring er meget vide. Mange oplever behårede arme og ben, små overskæg og stride hår på hagen som mere plagsomme end andre.

Hårvæksten er en naturlig proces i kroppen, og påvirkes ikke af de fleste hårfjerningsmetoder – undtagen diaterami. Og det er en myte at hårene vokser hurtigere og kraftigere frem efter de er fjernet.

Permanent hårfjerning

Elektrolyse er en metode til varig hårfjerning. Når alle andre metoder fejler, og du har bestemt dig til aldrig at være behåret igen kan du investere i diatermibehandlinger. Termen elektrolyse dækker i dag over et stop i blodtilførselen til hvert enkelt hårstrå.

Diatermi med elektrode eller pincet kan gennem elektrolyse reducere eller eliminere væksten på små områder i ansigtet som læber, øjenbryn, ører, kind, men også nakke, skuldre, arme, hænder, bryst, mave, bikinilinie, ben og fødder.

Elektroderne er lige tynde som et hår og normalt med en afrundet spids og måske med et isoleret skaft. I praksis bliver nålen stukket ind langs håret og ind i hårsækken til roden uden at du kan mærke det mindste, når behandlingen udføres korrekt.

Varig hårfjerning tager laaangt tid

Metoden er langsom og føles som små stik i huden, fordi et og et hår skal dræbes ved roden for at være effektivt. Processen tager ca. 3 sekunder pr. hår. Men jo mindre ubehag desto flere behandlinger og mere kostbart. Det er den bedste metode til at fjerne hår permanent, men opsøg gerne din læge først, så du er sikker på der ikke ligger noget hormonelt til grund for din generende hårvækst.

Metoden er relativt smertefri, men der kan forekomme lidt ubehag ved epilering på ømfindtlige områder så som overlæbe, mellem øjenbryn og trussekanten – men man skal vel lide for skønheden. Det kan opstå små sår, og eller små bumser forårsaget af kroppens forsvarsmekanismer, men i de fleste tilfælde forsvinder de efter kort tid.

En variant af denne teknik er brug af en strømførende pincet, som er ganske udmærket for ansigtet, men inadækvat for kraftige pubeshår. Det tager ca. 8 sekunder pr. hår.

Hårroden dør ikke altid ved første forsøg

Selvom håret ved diatermi fjernes permanent kan flere behandlinger være nødvendig for at du skal være sikker på at hårroden er fuldstændig død. Mange opfatter måske permanent som om håret aldrig vender tilbage, men det er ikke rigtig, fordi man ikke kan kontrollere hormonelle ændringer som kan stimulere til ny hårvækst.

Antallet af behandlinger varierer fra person til person, og er afhængig af hvor på kroppen hårene fjernes fra. Først må alle synlige hår i den aktive vækstfase fjernes, derefter hårene fra de andre vækstcykluser. Metoden kan tilsyneladende virke dyr, men den vil betale sig i det lange løb på små kropsområder.

Gentagne behandlinger fører til success

Et grundlæggende problem er at de første få behandlinger ikke synes at virke bedre end almindelig barbering, men over tid svækkes genvæksten betragtelig, og perioderne mellem behandlingerne bliver længere indtil huden er permanent hårfri og blød. I det første stadiet af behandlingen er det nemt at give op og tro at det hele ikke er værd ubehaget og omkostningerne. Derfor er det ekstremt vigtig at du bliver ved til resultaterne viser sig.

Det vil tage ca. 100 hundrede timer at fjerne alt hår på kroppen eller mellem et og to år. Det dog vigtig at huske at ubehaget er midlertidig, mens hårfjerningen er permanent, og at resultatet er en smuk, elegant hudoverflade uden generende hår.

Læs mere om kropsbehandlinger
appelsinhud
massage
voksbehandling

Ring 4055 8511, og hør nærmere, eller book hårfjerning nu!

Voks ufeminin hårvækst væk Få en sensuel delikat hud uden generende hår de forkerte steder

Kvinder fjerner det meste af sin kropsbehåring for at gøre sig mere ungdommelige, tiltrækkende og sensuelle. En glat og blød hud over hele kroppen anses for sexet, men hudplejen tager som alt andet tid.

Det er ulækkert at være lodden

Lange, mørke og tætte kropshår forbindes med maskulinitet, mens en glat og hårløs hud er feminint og delikat. Men gør du denne ekstra anstrengelse vil du føle dig virkelig sikker i de mere “afslørende” situationer. I de lange og mørke vintermåneder lader meget af kropsbehåringen sig skjule af de mange lag tøj. Det er værre om sommeren med T-shirts, kortærmede bluser, shorts, kjoler og nederdele uden nylonstrømper, men højtskåret undertøj og badetøj gør heller ikke loddenhed lettere.

Kropshår og historie

Ellinor af Aquitaine, mor til Richard Løvehjerte, fik hver morgen fjernet alle hår på kroppen med pimpsten og en blanding af kridt og arsenik før hun fik tøj på, som det den gang sømmet sig for en kvinde af hendes stand. Kvinders kropsbehåring ansås for dårlig smag, og på en lav moral. De skulle væk hver dag, og aldrig så meget som anes. Ægyptiske kvinder benytter sig den dag i dag af sugaring hele ugen før sit bryllup, og bruden beholder kun håret på hovedet og øjenbrynene.

Nogen ønsker hår under armene tilbage, men…

Unge piger begynder allerede tidligt i teenage-årene at barbere sig i armhulen, som er et must hvis deodoranten skal virke effektivt. De ønsker sig i dag som den gang en tillokkende, silkeglat og fløjlsblød hud. Der er ingen undskyldning for pels på arme og ben, flipskæg under armhulerne eller en urskov udenfor trussekanten!

Mange forskellige hårfjernigsmetoder

Valget afhænger af dine personlige oplevelser af hvad der er behageligt og bekvæmmeligt for at skabe en babyblød og hårfri hud. Irriterer hårene dig meget eller vokser enkelte af dem indad skal de helt væk med diatermi, selv om der kun er ganske få. Overflødige og skæmmende hår i ansigtet bør altid fjernes af en professionel, hvis du er meget plaget af hårvæksten.
Selv om du har benyttet dig af en metode hele dit liv, og er tilfreds med den, er det måske værd at udprøve de alternativer der forefindes – du vil måske komme frem til at de er enklere og mere effektive.
Det er en temperamentssag, hvor ofte du vil have dine uønskede hår fjernet, men en gang om måneden er at foretrække i gennemsnit.
Jeg kan forsikre dig, at hårene hverken bliver stivere, tættere eller mørkere ved regelmæssig voksbehandling – heller tværtimod. Det gør heller ikke ondt, når du først har prøvet det og vænnet dig til fornemmelsen. Det kan næsten sammenlignes med at få fjernet et plaster fra huden.

Nem og hurtig hjemmebehandling er ikke optimalt

Barbering hjemme i badeværelset er måske nemt og hurtigt. Et par ture med høvlen og huden føles fin og blød, men lad dig ikke snyde. Fornemmelsen af den bløde hud varer bare en dag eller to før du igen må til kniven, og du risikerer også de uundgåelige grimme snit og sår i huden på de steder hvor det er besværlig at komme til selv. Hårene vokser ikke hurtigere efter en barbering, men når hårstråene skæres af midt på den tykke del lige over huden føles det som om de kommer kraftigere tilbage og i større mængder.
Elektrisk barbering eliminerer mere eller mindre disse småskrammer, men resultatet er ikke så godt. Inden et par dage gror skægstubbene skarpere frem end tidligere.
Kemiske hårfjerningscreme, lotions, -skum eller -gel til hjemmebrug er langsomme. De kan lugte ubehageligt, og de kan forbrænde huden, men de er smertefrie. De opløser hårene lige over hudoverfladen hvor det er tykkest. Metoden bør ikke benyttes i ansigtet, og den bør helt undgås hvis du har en sensibel hud. Genvæksten er ikke lige så hurtig som ved barbering, den sker på fire dage, men ellers sker den på samme måde, og du må vente en hel uge før hårene er lange nok til at metoden skal virke igen. Huden føles næsten lige så ru, og hårstubbene kikker mørke frem igen efter kort tid.
Blegning kan også være en behandlingsmulighed for kvinder med en meget fin og mørk behåring. Brug et produkt som er fremstillet specielt til det kropsområde du fjerner hår fra, og følg virkningstiden nøje. Du fjerner ikke hårene, men de kamufleres i nogle uger før den mørke genvækst igen bliver synlig. Metoden kan være smertefuld, og den kan irritere din hud.

Hårfjerning der virker

CBC’s professionelle voksbehandling efter de sidste nye teknikker har langtidseffekt. Den moderne rollon-voks er et unikt hårfjerningssystem, som giver fantastiskt gode resultater. Hårfjerning har aldrig nogensinde været så delikat og enkelt af ben, arme, bikinisnit, overlæbe og kind. Systemet kan få andre voksmetoder til at virke forældede og besværlige med deres sydende og klistrede voksbeholdere, spatler, og risiko for brandsår. Alle disse gamle småproblemer med de traditionelle hårfjerningsmetoder er nu endelig en sag blot. CBC’s delikate rollon-patroner med den perfekte temperatur gør det mulig at få en nøjagtig og kontrolleret påføring af voks på ethvert kropsområde.

Voksbehandling skridt for skridt

Huden påføres først en renselotion. Denne effektive renselotion klargør huden for voksing. Et strøg med rollon-applikatoren er nok til at få et sammenhængende og jævnt vokslag på huden. Voksen indeholder kun naturlige ingredienser, og den er helt fri for odør. Den er så effektiv, at det kun er nødvendig med en tynd film for at opnå et perfekt resultat.
Derefter fjernes eventuelle spor af voks fra huden med en koncentreret after waxing cleanser. Voksbehandlingen afsluttes med en skin conditioner for at eliminere alle spor af rødhed, og et solfilter giver ekstra beskyttelse. Den giver en herlig kølende og beroligende effekt på huden – og giver den ekstra glans og smidighed.

Væk med det hele

Du kan få fjernet hårene med voks fra top til tå – med undtagelse af øjenområdet – bare hårene er i hvilefase og ca. 3 – 5 mm lange. Regelmæssige voksbehandlinger kan resultere i en mindre gevækst, fordi mange af hårsækkene efterhånden ødelægges og dør, men hårets tykkelse og opbygning har afgørende indflydelse på denne sidegevinst.
Hårene kommer ikke tilbage før efter godt to måneder, fordi alle hår trækkes helt ud nede ved hårroden. Alle de mindste små dun er også med, så huden er glattere for længere tid af gangen end ved andre hårfjerningsformer.
Genvæksten i modsætning til de andre metoder bliver mindre, blødere, finere og mindre synlig, da de nye hår bliver normalt tilspidsede og runde i toppen. Voksen fjerner ikke kun hårene men også de døde hudceller, som ved en ansigtsbehandling, derfor føles huden glattere, blødere og mere sensuel.

Læs mere om kropsbehandlinger
appelsinhud
massage
hårfjerning

Ring 4055 8511, og hør nærmere, eller book voksbehandling nu!