Afslappende massage kobler tankerne fra

Massagens lyksaligheder har været værdsat i århundreder, og har været brugt af gamle kulturer verden over. Massage kan udføres på mange forskellige måder – med og uden maskiner – og have mange forskellige navne som f.eks.: svensk massage, rolfing, shiatsu, refleksologi etc., men alle fører dig nærmere din skønhed.

Hippokrates – lægekunstens fader – gav massagen sit blå stempel, både som middel til at helbrede og til at forskønne. I begyndelsen af 1800-tallet havde dens ry bredt sig til alle Europas kursteder, og blev praktiseret der på grund af sine terapeutiske og velværefremkaldene egenskaber.

Massagens fysiske fordele

Massage renser kroppen, stimulerer kredsløbet, og giver velvære. Det lindrer smerter, uro og stress og efterlader dig sundere og gladere, og med en mere positiv indstilling til dig selv og andre.

Huden er et biokemisk organ med celler, der påvirker hinanden til at danne eller omdanne hormoner, enzymer og andre stoffer af betydning for vort immunsystem. Denne gensidige påvirkning kan påvirkes udefra, f.eks. af lys, creme og friktion. Karsystemet består af kar, som transporterer blod og lymfevæske rundt i hele kroppen. Blodet leverer frisk ilt, og lymfen fjerner bakterier, giftstoffer og andre affaldsstoffer, som oplagres i vævene.

Når du får massage, bevæger blodet sig hurtigere fra hjertet til lemmerne og tilbage igen. Efter nogle minutter er iltindholdet i alle masserede væv steget 10 – 15%, men blodtrykket synker faktisk, fordi massørens hænder overtager noget af hjertets pumpearbejde. Du får også forbedret kredsløbet trods mindre anstrengelse for kroppen.

Lymfen, som filtrerer affaldsstoffer gennem knuder i hals, armhuler, lyske og knæhaser, cirkulerer kun ved muskelsammentrækning, og det tryk, der skabes af hvert åndedrag, du tager. Det er ikke særlig effektivt, og når systemet er trægt, oplagres der ofte affaldsstoffer, men massage styrker lymfedrænagen.

Massagens pysiske fordele

Muskelsystemet reagerer på massage på en tilsvarende måde, men for at overvinde et helt andet problem. Når du er anspændt eller nervøs trækker dine muskler sig sammen, eftersom verden er fyldt med bekymringer bestiller din krop ikke andet end at reagere. Resultatet er at stress ikke blot påvirker dig mentalt, men også fysiskt.

Stresstilstanden påvirker din krop og oplagres i musklerne som mælkesyre, så området føles stift og ømt. Og det er en ond cirkel, fordi affaldsstoffer skaber spændinger, og spændinger producerer flere affaldsstoffer. Men massage får musklerne til at slappe af, og stimulerer til en hurtigere udrensning end hvis affaldsstofferne bare fik lov til at udskille sig naturligt.

Alle har gavn af massage

Karrierekvinder; der trænger til at slappe af, mødre; der behøver energi, og studinder; under pres. Enhver, som er træt og ødelagt efter en krævende og stresset dag har brug for at slappe af, og genoplade til det morgendagen måtte bringe. Og så får du det bedre i løbet af minutter, ikke dage, uger eller måneder.

Massage bringer ikke kun lindring til trætte og spændte muskler, men også for sjælen. Massage gør dig gladere og sundere livet i gennem. Din anspændthed, smerte, surhed og bekymringer masseres væk – massagens blide pres fjerner tilværelsens hårde pres. En hel kropsmassage har en afstressende virkning på både krop og psyke.

De ømme muskler forsvinder som dug for solen, og dagligdagens spekulationer erstattes af varme og velvære. Hovedpine, søvnbesvær, spændinger og stress jages ud af kroppen. Kroppen og hjernen spænder fra, og resultatet bliver i sidste ende: Ny energi!

Når du har tilbragt en hård dag ved en computer, vil du værdsætte at du giver dig tid til en omgang hånd- og fingermassage, som løsner musklerne i underarme, fingre og håndryg. Paradoksalt nok kan du få ondt i knæ og ankler ved at sidde hele dagen, og selvfølgelig af at stå. En blid og forsigtig massage kan tit hjælpe under graviditet. Det beroliger ikke kun moderen, men også de ufødte børn, der har det med at sparke meget.

Du kan få massage som hjælper med til at stimulere cirkulationen, rense kroppen og lindre anspændthed. Men også en massage som varmer og løsner musklerne og fremmer cirkulationen ved at få blodet til at strømme til hudens overflade, så du føler dig lysvågen, fuld af energi, men fri for stress. det hele opnås ved blide strøg, let tryk og dybt tryk.

Dit arme hoved

Du tænker, derfor får du hovedpine. Du har bekymringer, og hvert eneste sure eller vrede blik, den mindste panderynken, fastholdes i ansigtet af stress-spændte muskler. Du koncentrerer dig, indtil din hals føles, som om den er blevet ramt af et slag fra en forhammer.

Det tynde lag muskler, der dækker kraniet, strammer som et bånd og hæmmer blodtilførselen til hårsækkene, så din største pryd bliver tyndt, livløst og kedeligt. Og alt sammen i løbet af en enkelt dag, og værre bliver det, når det fortsætter dag efter dag. Det er ikke noget dejligere end at få masseret det hele væk.

Massage til alle kropsdele

Ansigtsmassagen får straks alle de bitte små underhudsmuskler i ansigtet til at slappe af, og ansigtskuløren friskes op; du får det både bedre og ser bedre ud. Massage af hovedbunden har den ekstra fordel, at den fremmer udskillelsen af naturlig olie, så håret vokser bedre, og massageolien vil gør håret sundere og blankere.

Hals- og skuldermassagen fjerner ikke bare spændinger; stivhed, ømhed og smerter, men også de ydre tegn på dem; ludende skuldre og indsunken brystkasse.

Ryggen har flere muskler end noget andet område, og sammen med rygsøjlen bærer de vægten af din krop, holder hovedet oppe og holder dine lemmer i balance, når du bevæger dig. De bærer også en enorm byrde af spændinger, især da ryggen er polstring for den følsomme rygsøjle, som er den største bundt nervefibre uden for hjernen.

Ryggen skal bære belastningen af tunge ting, eller arbejdet ved en computer, og det er alt sammen med til at gøre den anspændt og øm. Men en rygmassage går langt videre end til at afslappe rygmusklerne. Den påvirker hele kroppen takket være alle de nervefibre, som sidder her. Den sender beroligende bølger af velbehag direkte til hjernen.

Den skubber træg lymfevæske og blod tilbage for at blive renset og stimulerer hele cirkulationssystemet. De områder, hvor spændingen først og fremmest danner sig, er det nederste af ryggen på begge sider af taljen, og det er dér, massagen udretter mirakler.

Dine hænder er en af de mest mobile dele af kroppen, og hvis de skal fortsætte med at være det, behøver de pleje og forkælelse. Men fordi du udfører så mange opgaver helt automatisk, lægger du først mærke til deres martyrium, når der er noget i vejen med dem. Hænderne er rigeligt forsynet med nervespidser, og de skal stimuleres.

Eftersom hænderne består af bitte små sammenkædede knogler og i snesevis af diminutive muskler, er det vigtigt at massere dem og få dem til at slappe af for at mindske risikoen for ømme led og hævede knoer, og massagen stimulerer blodomløbet i hænderne, således at neglene vokser hurtigere.

Spændinger af at taste løs påvirker hele kroppen. Hvis du forkæler dine hænder med massage vil de ikke bare se bedre ud, men også have det bedre. De bliver varme, afslappede, bøjelige og mere graciøse.

Siden vi tog de første skrid på to ben har vi ikke set os tilbage, og heller ikke meget nedad. Vi har en tendens til at ignorere alt, hvad der ligger under anklerne. Fødder forventes at være spærret inde i sko hele dagen og derefter danse let og ubesværet hele natten. Du træder på ting, sparker til ting, klatrer og snubler dig gennem tilværelsen og forventer derefter at være i stand til at løbe efter bussen.

De fleste af os kan ikke engang lide vores fødder og synes, de er grimme og knudrede og knortede – som om det vare deres fejl og ikke vor egen. Den fysiske mishandling får dem ikke bare til at se mindre smukke ud, den påvirker også dit velbefindende. Trætte fødder tærer på hele kroppen, så du sjokker rundt i dårligt humør i stedet for at trave rask af sted med smil om mund.

Og spændinger på grund af andre problemer ender her, fordi fødderne er rigeligt forsynet med nervespidser fra hele kroppen. En fodmassage letter din gang og fjerner spændinger efter en hård dags arbejde. Den holder også fødderne sunde og smidige.

Massage kombineret med aromaterapi

Behandlingen kombinerer to sanseoplevelser, som vi har mindre tid til at nyde nu end nogen sinde før – berøring og lugt, og som er en udsøgt nydelse. Enkelt sagt er aromaterapi massage med en massageolie tilsat et par dråber æteriske olier. Ingen ved i virkeligheden, hvad æteriske olier er. Man ved, hvordan de udtrækkes og bruges, og at de har en forbløffende virkning på vores psykiske og fysiske velbefindende.

“Aroma” er den naturlige lugt af planter, og det er noget, der skænker glæde, ændrer sindsstemninger og påvirker sindet på lige så mange forskellige måder, som der er forskellige dufte.

“Terapi” knytter sig til de naturlig helbredende og medicinske egenskaber i planterne, som indeholder tusinder af lægemidler. Det lykkedes dem at trænge igennem dit mest uigennemtrængelige forsvar – din hud.

Når de æteriske olier bliver smurt på din krop et sted, bevæger de sig gennem dit fedtvæv til væsken omkring kropscellerne og ind i blodet, lymfen og organsystemet, inden de udskilles ad naturlig vej.

Forskellige æteriske olier synes at blive tiltrukket af forskellige dele af kroppen. Oliernes damp kan klare hjernen, styrke din selvtillid, slappe af, kvikke op eller skifte sindsstemning, og forbedre din koncentrationen.

CBC bruger ofte nogle dråber æteriske dråber i massageolien.

Læs mere om kropsbehandlinger
appelsinhud
hårfjerning
voksbehandling

Ring 4055 8511, og hør nærmere, eller book massage nu!