Huller i ørerne helt smertefrit

Piercing betyder at lave huller i kroppen til smykker. Handlingen er blevet brugt, og bruges fortsat, som et religiøst udtryk. Gennemboring af huden indgår i mange mystiske og seksuelle ritualer, som anses for at gøre kroppen flottere, mere attraktiv og tiltrækkende.

I vor verdensdel blev vi først i halvtresserne rigtig kendt med piercing fra Orienten; India, Indokina, Indonesien og Japan. Og det var vestens punkerne der for alvor synliggjorde piercing for os, da de stak sikkerhedsnåle gennem kinden.

Det er moderne at være primitiv. Det har ført til at selv pæne piger i dag går med en lille diamant i næsevingen. Nogle lader sågar den gamle ring i øret få selskab af en på tungen, i navlen og endda et par i brystvorterne eller skamlæberne.

Smykker til kroppen

Enten giver det folk kvalme eller gør dem ellevilde. Hvad ligger bag denne form for kropskunst, hvor man skaber sit eget image, som nogle kalder kropsudsmykkning og andre lemlæstelse? Er det en åndelig udtryksmåde, et kultritual, et ønske om at chokere eller provokere andre, en tilbagevenden til stammeopdeling eller primitivisme, eller en form smerteterapi (eller en smerte mange piercede hævder de nyder)?

Nej, det handler om forandring, om at bestemme over sin egen krop og skabe den efter sine drømme. Man smykker kroppen for sin egen skyld, men det spiller sikkert ind at mange supermodeller og andre berømtheder fremviser mere end gerne sin næsering eller navlesten.

Gamle piercede sømænd, rockere og punkere fremstår nu som rene uskyldigheder, sammenlignet med dem, som nu “lider” og bliver lykkeligere efter at have fået lavet hul i øjenbryn, næse, læber, tunge, brystvorter, navle og/ eller kønsdele. Hånden er ikke særlig egnet, fordi arret har svært ved at hele.

Piercing er for mange et tabu

Og det er ikke til at komme udenom at piercing har seksuelle undertoner. Det siges at kønsdelene bliver mere følsomme, og at oralsex bliver mere spændende. Men vær forsigtig med klitoris, da du risikerer at få skåret over for mange nerver. For nogle er det hele mest et spørgsmål om glæden ved at vise sig selv frem, chokere og forarge.

Smerten ved gennemboringen, som de udsætter sig for frivilligt, giver mange et kick hvor adrenalinet pumper, som ved et bungie jump. Mange piercede nyder den ilende, brændende, hede og stikkende penetrering af huden, og taler oprørte med andre piercede om hvor smertefuldt det var. Men piercing kan ikke tages som et udtryk for S&M, hvor en handling udføres med tvang på et forsvarsløst offer.

Hul i ørerne skal laves proffesionelt

Der mangler ikke længere lovgivning på området, selv om piercing er et relativt lille operativt indgreb. Enhver kan nedsætte sig som piercer. Alligevel er det meget vigtigt at alt værktøj til piercing bliver steriliseret, for ikke at sprede hiv-smitte og gulsot. Hullet må laves på en professionel måde i et helt rent lokale og af en seriøs behandler.

Smerter lindres med bedøvelsessalver og -spray, men også kølespray eller lokalbedøvelse på et sygehus, hvis det er en læge der foretager piercingen. Det findes ikke nogen helt smertefri metode. En speciel piercingnål af samme tykkelse som intimsmykket gennemborer huden. Det må gerne benyttes en ørehulpistol, med det øger risikoen for at skyde hullet skævt.

Du bør absolut ikke eksperimentere hjemme på egen hånd eller sammen med en veninde. Det kan være farligt og hullet kan blive inficeret. Husk det nu, hvis du bestemmer dig for en Madonna lige over skamlæben, samme sted som hendes skønhedsplet, eller en Prins Albert til din partner. Den skal efter sigende forhøje kvindens seksuelle nydelse, mens andre sværger de ikke kan mærke forskel på ringene i penis.

Det er jo også rart at vide at i det gamle Ægypten var en ring i navlen et tegn på, at man hørte til de kongelige….

Ring 4055 8511, og hør nærmere, eller book hul i ørerne nu!