Spis som DU plejer når DU er Gravid

Der er ikke noget som babyer, og er du i lykkelige omstændigheder, så læs med her!

Du kan stort set spise som du plejer når du er gravid, dog er der visse fødevarer du skal være lidt forsigtig med f.eks. : råt kød, lever og upasteuriseret ost.

Under svangerskabet ændres dit immunforsvar, og din krop bliver ekstra sart overfor visse mikroorganismer, som den normalt håndterer uden problemer. Sørg for at du får kalk nok, fordi under svangerskabet skal både dine knogler have nok – samtidig med at du ”bygger” til et nyt lille menneske.

Mælkeprodukter, yoghurt, kernemælk, minimælk og pasteuriseret ost, sardiner, hvidkål, grønne bønner, æg og rejer er også gode kilder.

Folinsyre er et B-vitamin, som hjælper kroppen med at danne blodlegemer, samt indgår i opbygningen af fosterets nervesystem. Et brist kan i værste fald lede til rygmarvsbrok hos den lille. Gode kilder er bønner, frugt, grønne grønsager, kål, kikærter, linser og ris.

Inden du bliver gravid kan du tage et folinsyretilskud på mindst 400 mikrogram pr. dag frem til svangerskabets 12 uge.

I slutningen af svangerskabet er jern vigtig til at danne blod. Gode kilder er kød, ærter, brune bønner, grønsager og fuldkornsbrød.

C-vitamin hjælper kroppen med at optage jernet, hvorfor det altid er godt at presse citron hen over maden, og drikke en ”lemon Pressé – kogende vand med citron til maden.

Pas på du ikke bliver for tyk under dit svangerskab!

Der er ikke noget så feminint som smukke slanke højgravide! Du er som gravid det mest feminine af det feminine. Nyd det! Dyrk det! Fremhæv det!

Brug ikke denne korte smukke tid på at spise for meget!

Pas på dig selv, se på dig selv som romantisk, smuk, feminin og lækker. Bestil tid til pedicure, manicure, ansigtsbehandling og lymfedrænage.

Der er ikke noget så skønt som en SvangerskabsBeautyMassage! Fjerner alle hævelser, og efterlader dig let som en fjer!

Sørg for du har smukke hænder med velplejede og flotte negle – mon ikke du får en smuk ring af din elskede mand, nu hvor du bærer hans baby under det hjerte – der først og fremmest slår for jeres kærlighed. Lad din mand hver dag tænke: “ Hvor er jeg heldig at den kvinde er min!”

Pas på hvad du spiser, giv dig tid til at tænke over din mad

Spis hver dag: 500 gram blandede grønsager 200 gram frugt 3 dl mælk eller yoghurt kød kylling fisk æg groft brød kartofler.

Sørg for at den fisk du spiser ikke indeholder tung metaller

De bedste fisk for dig er: kogt hummer kogt krabbe konserveret tun laks fra vestkysten makrel opdrættede laks sej torsk forel.

Spis ikke:
Ål, aborre, helleflynder, lever fra torsk, rå skaldyr, gravet laks eller varmrøget og koldrøget laks.

Kontakt din læge før ferierejsen
Skal du på ferie, og mener du at netop dit ferieparadis denne sommer ligger under de mest eksotiske himmelstrøg, så tal med doktoren. Det er nemlig vigtigt at du vaccineres mod sygdomme som findes i troperne, dog er det vigtigt at vide hvilke vacciner det er bedst at afstå fra når du er gravid.

Det er ofte uvist hvordan fosteret påvirkes af forskellige mediciner. Sygdomme som malaria og gulsot kan forværres under et svangerskab.

Det er da ekstra vigtigt at beskytte sig mod visse fødevare og myg.

Solen er velgørende og skøn og du kan sagtens solbade selv om du er gravid. Dog ændres din pigmentering under svangerskabet, så det er vigtigt at du er forsigtig og ikke solbader i timevis.

Undgå alkohol, men SvangerCocktails er tilladt!

Virgin Beauty Mojito
Del en økologisk limefrugt i fire dele. Del hver del i to, læg limebådene sammen med 6 – 8 mynteblade i et glas og mos dem sammen. Hæl 2 cl sukkerlage, 2 cl Roseis lime, masser af knust is og fyld op med danskvand.

Rouge Beauty
200 gram vandmelon presses i en saft presser sammen med 1 hel lime, 1 kiwi, og hældes i et stort glas. Denne cocktail er fantastisk til at forhindre hævede fødder, så du på trods af de lykkelige omstændigheder kan gå rundt i stiletter!

Flying Beauty
Skal du flyve langt så sørg for at gå tur rundt i flyveren, så du får lidt gang i kredsløbet. Tøm blæren regelmæssigt, eftersom risikoen for urinvejsinfektion øger under et svangerskab.

Driving Beauty
Sørg for at sikkerhedsselen sidder rigtig, så den ikke trykker på din mave. Den øvre del over maven og den nedre del af selen under maven.

Drik masser af vand i varmen! Men drik kun vand fra vandhanen i Danmark, Færøerne, Island, Finland samt Sverige og Norge! Køb hellere vand på flaske i udlandet.

Det er bedst at rejse tidligt i svangerskabet, lige efter de første og mest anstrengende uger er ovre og inden den 28ende uge. At det ikke er så godt at rejse de sidste to måneder af svangerskabet skyldes ikke noget helsemæssigt, men at rejseforsikringerne ofte ikke dækker svangerskabsrelaterede hændelser i sidste del af en graviditet.

Udgivet
Kategoriseret som Blog

Skrevet af Susanne Bjørkmann

Jeg blogger med stor Glæde om Skønhed. I over 13 år skrev jeg hver Uge for Femina om Krop og Skønhed, og i over 8 år besvarede jeg LæserBrevene. Jeg har skrevet for mange andre, samt forfattet Bogen "Alt om skønhed", der i 1993 udkom i både Danmark og Finland i 36.000 Eksemplarer. Jeg har lavet Radio, og deltaget på Film og TV. Mere end 100 kendte og ukendte er makeup'et til UgeBlade og Magasiner. Sidst, men ikke mindst, så har jeg haft min egen SkønhedsKlinik siden 1983 med speciale i VægtTabsForLøbet FigurSlank, hvor flere 10.000'er af Kvinder er blevet Fit & Fabulous!